Alkohol löser inga problem...

...men det gör fan inte mjölk heller!

var kommer det där märkliga beteendet ifrån att vi tror att vi ska må bättre av att tillföra kroppen mer gift när vi mår kass.

typ:

"shit jag mår så jävla dåligt över chefen bla bla bla jag behöver några stadiga järn"

eller:

"fuck jag söp så jävla hårt igår idag har jag verkligen gjort mig förtjänt av en flottig pizza"

bäst av allt

"jag har stressat så mycket på sistone så nu ska jag bara unna mig att sitta i soffan och göra ingenting"

sprit, frosseri och apati!!!! är det så man blir en bättre människa? blir man glad av att döda sig själv?

alkohol löser fan inga problem, nej det är sant men det gör fan inte rohypnol eller knäckemackor heller!

här kommer mina råd till er...när ni överkonsumerat alkohol SVÄLT ER SJÄLVA ELLER SPRING TRE MIL I JOGGINGSPÅREN. det är priset för dekadens. det är precis det era kroppar talar om för er att de behöver när de vill kräkas och känner sig sjösjuka av antingen en fest hemma hos polaren i soffan där ni enbart rört er fram och tillbaka till toan för att pinka eller ut på balkongen för att röka. så är det. svart på vitt. den hårda sanningen. eller vänta ännu bättre ni kan göra så här också. sup inte skallarna av er bara för att polaren kommit hem med ett extra flak starköl från finlandskryssningen. herregud. har ni inte kommit över tonårsfasen där man trodde att man ska dricka så mycket sprit som möjligt bara för att den för en gångs skull råkar vara billigt??? nej gå ut och skaka rumpa tills ni svimmar istället...det är fan mer okej.

livet är till för att brukas, javisst men vi är ena jävlar på att missbruka det också...och det är okej .självklart är det okej, men inte så mycket att vi missbrukar tills vi knarkar allt som är förbjudet...för det gör vi...uppfostrade med förbud och måsten som vi är.

varför är det gott med glögg på vintern? jo för att många av oss sprungit runt i minusgrader frysit arslet av oss, rastat hundar, burit shoppingkassar eller kört barnvagnar vad vet jag?

ponera att sitta hemma en hel dag inte röra sig en milimeter och sen utbrista...fan vad jag e sugen på glögg nu, mmm med extra mycket russin. mums. jag blir svettig av bara tanken. svettig och ledsen. för jag gör samma sak. på teven talar de om för mig att jag är sugen på glass när jag precis ätit en god middag som känns alldeles lagom i magen. på krogen bombaderas jag med drinkar och öl av vänner och bekanta trots än att jag knappt kan stå upp. på jobbet ska jag jobba över lunchen just den där dagen när solen vågat sig fram och är gnistrande vit och lockar till en iskall vinterpromenad.

vi luras att göra fel fel fel hela tiden istället för att lyssna på oss själva. för från början är vi precis som djuren programmerade till att göra rätt.

nej sorry, jag vill inte hänga med ut och dricka fler öl nu, jag är trött mätt och belåten. jag vill ta en promenad, få röda kinder och sen vill jag hem och ligga på soffan och somna. jag vill va katt idag. inte gris.

spana in era polare, för det finns faktiskt massor av de därute som är katter på riktigt, de gör som deras kropper säger att de ska göra och det gör att det och mår bra helt naturlligt. vi som läste
veckorevyn och trodde att man gjorde rätt genom att följa snyggt typsnittade mallar i neonbokstäver oss är det mer kört för. vi har dödat våra kroppar med felsignaler i årtionden och det kommer krävas många omtentor för att få de att funka igen. sorry det är den bittra sanningen...men en sak är säker iallfall. vägen ut ur skiten heter vare sig en tetra Arla eller en pava Amarona...

jag står inte för någonting. demonerna har talat!

nu ska jag däremot unna mig något som är bättre än att läsa det glossigaste glamourmagasinet i världen...nämligen läsa min darling anna pyttis blogg och slicka på skärmen. För att den är så visuellt och innehållsmässigt välkomponerad att den smakar bättre än lördagsgodis  och att man mår tusen gånger bättre av att äta den än av att äta lördagsgodis...

Kommentarer
Postat av: a.

"spana in era polare, för det finns faktiskt massor av de därute som är katter på riktigt, de gör som deras kropper säger att de ska göra och det gör att det och mår bra helt naturlligt. vi som läste veckorevyn och trodde att man gjorde rätt genom att följa snyggt typsnittade mallar i neonbokstäver oss är det mer kört för. vi har dödat våra kroppar med felsignaler i årtionden och det kommer krävas många omtentor för att få de att funka igen."

shit, vart får du allt ifrån ?!
(positivt) :D

2008-01-07 @ 23:42:49
Postat av: ronnie

a: miaw tack! =)

Postat av: kari

...and the winner of nobel's literature price goes to...WAS...uhm...WASABI...say what?...WASABILICIOUS! (kari står utenfor svenska akademin og svinger med sitt norske flagg i ultrasexy nymfekostyme, får man bruke det på banketten mon tro?)

2008-01-08 @ 07:28:34
URL: http://mouvementsgracieux.blogspot.com
Postat av: Mats

Jag håller med dig om problemlösning. Felet är som jag ser att många inte ens orkar identifiera problemen.

Jag läser din blogg bara då och då, du är alldeles för produktiv (jag arbetar 16 timmar per dygn själv) för mig.

Lycka till. Kram.

2008-01-08 @ 08:37:50
URL: http://matspalats.blogg.se
Postat av: ronnie

Kari: du får bli hedersgäst dejt vad du vill om jag vinner!

Mats: så länge du inte jobbar på ikea är det safe ;)

2008-01-08 @ 11:34:53
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Petra

"här kommer mina råd till er...när ni överkonsumerat alkohol SVÄLT ER SJÄLVA ELLER SPRING TRE MIL I JOGGINGSPÅREN."

Hmm måste bara påpeka att det är riktigt farligt för kroppen att motionera/anstränga sig när den håller på och avgiftar sig själv dvs när man är bakis...men jag antar att det är demonerna som pratar o dom har ju faktiskt inte så mkt vettigt att säga (därmed inte sagt att man bara måste ligga raklång o apatiskt bara för man är bakis ;) )

2008-01-08 @ 13:45:18
URL: http://www.petrahastman.se
Postat av: ronnie

petra: helt sant...tror demonjävlarna menar att man ska tänka i förebyggande kaossyfte..de är ju så de fungerar...om du rör tårtan måste du springa till afrika...om du dricker den där groggen måste du göra pilates hela natten...de skrämms. det är så de funkar...så tillsist vågar man varken äta kakan dricka groggen och tillsist knappt ha mjölk i kaffet... för att slippa höra de skrika alla hot liksom

2008-01-08 @ 16:03:56
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Mats

Nej ronnie, men jag har gjort ett dataprogram till Lindvalls Chark som säljer isterband till IKEA, hoppas det inte gör att jag blir bannad...

2008-01-08 @ 16:15:51
URL: http://matspalats.blogg.se
Postat av: ronnie

mats: jag skrattade seriöst skithögt och trillade av stolen när jag läste din kommentar!!!!

2008-01-08 @ 19:02:48
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Jaså

Jag tycker vi är ganska många som klarar att stå emot sån där signaler och mina vänner skulle inte fortsätta bjuda mig på drinkar om jag fått för mycket.

Visst har du rätt i att svenskar super för mycket, men jag tycker du blir lite väl fanatisk. Det handlar väl om måttfullhet både med alkohol och mat (och träning för den delen). Skippa alla ersättningsprodukter och njut av kvalitet istället för kvantitet. Drick för att det är gott, inte för att bli full. Ät dig mätt men överdriv inte. Då kommer du långt.

2008-01-08 @ 20:34:56
Postat av: ronnie

jaså: haha du skojar med mig...leva med måtta? vem tusan i sjutton svearikes land lever med mottot måttfullhet idag. alla hycklar överdriver eller pajjar sig själva på ett eller annat sätt. jävligt kul att vi lever i landet där lagom är bäst men varenda kotte tycks ha en jekla massa trubbel med att leva upp till det...seriöst...vem tar tre godisbitar fem chips eller dricker en öl på krogen...? kasta första stenen du om du känner dig som måttfullheten själv gärna men jag tror dig inte...

2008-01-09 @ 10:10:01
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback