Min första tidningsutgåva...

...finns i ett endaste exemplar i en tidning jag tryckt själv av ihopvikta post-it lappar och häftat ihop med häftstift ( den är alltså inte särskilt stor nej)

tidningen var ämmad hela befolkningen femton ärtor höga gummidinosaurier som bodde i mitt lyxiga trevåningsdockskåp uppe på min bokhylla som barn. deras enda mission i livet var att ta hand om mina my little ponnisar som bodde i kassetbandsfodralsstall på golvet (till mammas stora förtret det blev ju så dammigt där)

hur som helst så hittar jag denna lördag ett exemplar av en "penny-tidning" som jag gjort till dinosaurieerna, den är cirka 3 x 5 centimer stor och gjord av tre ihovvikta och ihophäftade post-it lappar.

Tidningen innehåller följande

en 9-rutig serie om Snobben och Skrutten,
ett boktips (en bokrecension om boken "hästraser" som lyder "den boken handlar om hästar, hur dom lever hur man sköter dom"
en sida med brevvänner (två kontaktanonser alltså där dinosaurien dino och nån carro söker brevisar),
en tom sida med rubrik hästraser och en punktlista från ett till tio, (what was i thinking kunde jag inte komma på tio hästraser???)
en sida med anonnstext om en hopptävling,
en till anonnssida om ett ridläger på fjäderholmarna (har de ens hästar på fjäderholmarna???)
en uppmaning att va med i en tävling som går ut på att jag citerar" rita en egen hästplansch och vinn ett hemligt pris" (hardcore tävlingsuppgift i have to say, jag antar att jag var ute efter kvalitétsbidrag istället för kvantietsinskick...
sist men inte minst i mitten på tidningen så står det en suspekt lista med rubriken "viktiga saker" och den ser ut så här

1, hjälm
2, stövlar
3,ridbyxor
4,stall
5,sadel
6,spö
7,häst

jag vet inte vad det är jag listar. som sagt listan heter "viktiga saker" men jag anatar att de inte är uppskrivna i någon sorts prioritetsordning. jag försöker finna mönster och struktur i det min barnhjärna har skapat....

det kanske inte ger någon mening...mer än att jag nu 20 år senare kan försöka analysera migsjälv utan sär
kild framgång...

50 % av min tidning består av säljande annonstext
50 % består av ren 5-åringsjournalistik och ritade serier

jag funderar på att skylla på att jag  inte känner igen min handstil och frånsäga mig ansvaret för den i ett enda exemplar producerade tidsskriften Penny. dessutom är jag besviken...på framsidan utlovas "extra vykort" men  jag hittar ingenting i tidningen som skulle tyda på att det ens en gång existerat en sådan bilaga... obligatirisk sida med information om redaktör och ansvarig utgivare saknas också helt.

jag är besviken


Kommentarer
Postat av: Majs

Maj gad! Men det är jö jag som är redaktören :)))

Postat av: Ruby

Hihi...den där kommer bli värd multum snart!

2007-11-24 @ 22:59:26
Postat av: ronnie

Majs: du är anställd!!!
Ruby: den e din ;)

2007-11-24 @ 23:48:25
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback