Spring spring på Söder Glöder och i ryska trappor...

gårdagen bjöd på lite spring på stan i Linnsans sällskap och vi hann med säkert ett tiotal konstgallerier på Hornsgatsspuckeln och ett par spontana på söder. Jag vill verkligen rekomendera Cecilia Tengblads utställning på Galerie Micro, om man gillar surrealistisk animation och konstverk som fokuserar på pilemariska djur. En alice i underlandet-feelgoodkänsla mixat med "finn fem fel" och definitivt värt ett besök.

En annan utställning värd att nämna inte bara för den dekadenta konstens skull utan för att när man besöker galleriet blir så fruktansvärt nyfiken på vem sjutton personen bakom kan vara. Glitter glamour, uppkäftiga färger, spensliga gaseller till cocktailsmuttande franska damer, höga kindben röda rosetter och lösögonfrnasar, det är som vandra runt inne i huvudet på en varitéartist från Moulain Rouge. Styvdottern håller öppet på Galleri Puckeln, bjuder gärna på glögg och ischoklad och berättar gärna om vackra styvmamma Angelica Wiik och hennes tavlor. Gå dit och dröm er bort och gör som jag om ni vill och önska att ni var Edith Piaff för en stund.

image539
Litografi Angelica Wiik "edith"

Så äckligt regnväder och snålblåst  till trotts så var det alltid lika underbart att träffa min favoritlejoninna LINNSAN och efter tre timmar i henne sällskap så var jag liksom ...helad!!!

sen var det bara att springa iväg till jobbet på KGB och jag trivdes som fisken i vattnet. Jag var rädd att jag skulle få stå ensam nere i lilla baren och slänga ut öl till folk och poppa ryska champangekorkar i huvet på mig själv men ikke.

FÖRUTOM mycket spring upp och ner för KGB´s lite sliriga trappor (hurra =) bordsservering till snåla tyskar, en never-ending jakt på glas och så skittrista cocktails till det klassiska fnittriga tjejjänget..."tihihihiiiiii vi vill ha söööööööta drinkar, tihiii, kan du göra litego sööööta drinkar vaaa???

så bjöd kocken på norrländskt renskav och chevréost, barchefen bjöd på fernet ute vid köttkylarna och nere i lilla baren hölls det ideliga "personalmöten" vid diskmaskinen där vi diskuterade arbetsteknik och effikttivitet över ett par rediga järn sambuucca. 

jag kom hem halv fem ganska trött, ganska snurrig ganska slirig...

idag har jag tillåtit mig att göra just absolut ingenting (ångest)

imorgon är det ju den där pressvisningen av den där filmen på morgonen som fortfarande e öppen om någon vill haka (klockan 10 på morgonen city) annars skiter jag nog i det

på kvällen ska jag ska med RaaZ Mataaz på Rebelprisgalan imorgon där Unni Drougge ska dela ut pris och jag ska kasta silverpopllar och rosor efter henne och överrösa henne med ronnie-lovebombing!!!

Unni rocks my Universe ;)


lite lyx och glamour och vardagsflärd en helt vanlig måndag...det förtjänar man efter en mycket mycket ångestfylld recoverysöndag.


fan jag kan inte hur mycket jag än försöker komma över mina äckliga söndagsångestdagar....

LINNSAN NÄSTA VECKA MÅSTE VI KÖRA söndag srecovery på BIG BEN!

På tisdag kommer Tomas  till stan med sitt nya band KONGH och spelar på 44:an... sen är jag bjuden på en middag på KOHPAN nån frivillig kväll i veckan (vet inte om jag törs tacka ja), sen är det julfest på Fanzingo media, Circusqueen Angies födelsedag och maybe glöggkväll med Ruby Redneck på torsdag.

min almenacka hetsäter igen!!!!

handla julklappar....när? baka lussekissar...när? fira lucia!!!! hjälp jag har ingen sån plan....help me out? vad gör ni på självaste lucidagen?


Kommentarer
Postat av: Majs

Jag har bakat risbräck :)

Postat av: Sin

På självaste lussedagen ligger jag minsann i 35 graders värme på en vit strand med ett gigantiskt fruktfat och en Singha i handen och tittar ut över det blå vattnet.
Fy fan vad jag längtar! Imorgon bär det av!

2007-12-10 @ 08:22:03
Postat av: Ruby

jag föreslår lite glögg hemma hos mig på torsdag,dvs luciadagen...stjärngossar och pepparkakor...ev om orken finns så finns en liten idé om ekologiska lussekatter bakade på dinkelmjöl i mitt bakhuvud...

2007-12-10 @ 09:37:40
Postat av: ronnieroadkill

majs: I KNOW JAG HAR REDAN DREGGLAT NER TANGENTBORDET EFTER ATT HA HETSKOLLAT IN BILDERNA
sin: ingen kommentar det är orättvist
ruby: jaaaa vi måååste baka!!!!

2007-12-10 @ 15:17:29
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Sin

Och by the way,jag har gått och suktat efter en av hennes tavlor (bilden där uppe) såååååå länge. Ända sedan i våras. I just love them!!

2007-12-10 @ 16:44:30
Postat av: ronnieroadkill

sin: de
inte så dyra!!! gå och kolla in och se om du kanske kan hitta nåt!!!

2007-12-10 @ 17:25:20
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback