Funny Games...

varmt kallt, kallt varmt...

andas eller hålla andan

14 byten senare och jag är på näst näst näst sista färdmedlet som ska ta mig hem till årsta.

såg 2000 tåget rulla iväg från linköping mot sthlm för några timmar sen. jag var lågbudgetresäneren som stod två plattformar bort och väntade på mitt försenade regionaltåg som skulle föra mig på lite omvägar via eskilstuna och diverse andra märkliga orter jag inte ens visste fans på kartan i sverige.

men jag bryr mig inte, jag hatar kuk2000 tågen. instängd och helt och hållet maktlös övergiven till airconditionsystemet som alltid är pajj i den vagn jag får åka med, lite för snålt utfomrade och sjukt obekväma säten och stroppersonal från helvetet som tror de jobbar i vippen på brittish airways istället för att inse att de är tågvärdar i mina ögon likvärdiga med kontrollanterna i t-banan. de gör ju samma jobb. klipper biljetter i uniform liksom.

så jag åker nästan alltid hellre regionalt. småpratar alltid med tågkonduktören som älskar sitt jobb och säkert varit i branschen lika många år som han har modelltåg samlade hemma sen han var liten och kanske drömde om att bli lokförare...vad vet jag.

regionaltågen är alltid ekande tomma med smultronställevagnar med flera säten i rad där man kan breda ut sig och sova gott hela resan. toan stinker aldrig lika mycket barnbajs som på kuktågen och ibland kan man tillochmed öppna fönstrena fortfarande ochsticka ut handen och känna den där isande kalla känslan av vind i miljoner sekundmeter mot hud. ljudet är annorlunda, lukten, locket i öronen är tom mer humant när man kör sista biten mellan södertälje syd och och sthlm central.

jag spelar ett spel nu leker en lek men jag är oftast befriad när jag åker tåg. eller jag försöker iallafall. ligger under min stora scarf som täcker i princip hela mig och bara försöker att andas...in och ut utan dumma tankar utan ångest.

nu är min resa snart slut för den här gången för mina medresenärer har den bara börjat. de ska till östersund. märkligt. östersund är en del av mig och jag är en del av östersund. tack och lov så sitter jag här idag och ligger inte på botten av storsjön iallafall även om det var nära sist....snuskigt nära. nära utan att vara meningen nära. bra att man blir lite klokare emellanåt åtminstone.

Strängnäs

eskilstuna var mycket vackert förresten. aldrig hängt där eller haft någon anledning att ens titta ut genom fönstrena. men de små venedigklättrande småhusen längs med kajen tilltalade mig på ett sätt som bara småstadsbyggd och sverige kan ibland.

i morse gick jag på promenad förbi preem-macken, hydro, stegen-lagret och willys i hultsfred. det är en ganska o-charmig promenad. märkligt egentligen när man börjar dagen så bra genom att stå och titta ut över den spegelblanka och i vårsol badande sjön hulingen. det är så vackert. sen blir det snabbt fult. jävla bensinmackar som förstör och willys som har billiga linfrön och billig soyamjölk men jag blir ändå sur av att handla där. på samma sätt som jag blir sur av att tvätta händerna med billig tvål när jag är ute. bara för att den är gratis ska man ju inte behöva känna sig som hej ryssland...eller?

ja ja.

snart hemma, snart sthlm, snart jag igen.

har sjukt ont i magen av konstig mat, stirrar på mig själv och undrar vad som hände. jag tror livet hände och det var det väl värt. livet är rörelse och jag rör mig i en rasande fart. frammåt uppåt nytt nytt nytt nytt hela tiden. allt tvärtemot demonernas önskan om stagnation struktur och störda rutiner. alltså störda som i idiotiska inte ostrukturerade...

JA JA

ensam hemma igen i helgen, känns trist faktiskt. tycker inte om ensam. ska iofs jobba häcken av mig fredag och lördag natt och kommer säkert vara helt slut i både huvudet och kroppen men ändå. älskade helgen hos mia och paulina. vakna i solljusbad i en lägenhet på söder och ramla ut genom dörren på morgonpromenad innan man ens vaknat...jag blir så när jag är i stan. ramlar ut utan att tänka.

äntligen kom skymmningen

har längtat efter den hela dagen. nu är dagen slut, nu kan man se fram emot nästa. sova bort ont i magen förhoppningsvis och vakna med ett lite helare knä.

jag skulle göra något viktigt imorgon på dagen men har redan glömt vad

attans


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback