"Don´t drink DietCoke it´s for FAT people"

bara för att jag blev så upprörd!

jag står hetsigt och hysteriskt hårt fast vid att lightprodukter aspartam och asulfam k är något av det vidrigaste som finns på vår marknad idag.

jag har själv missbrukat det i bantningssyfte, kalorireduceringssyfte whatever syfte och mest för att jag ännu en gång var dum i huvet som tonåring och läste
Vecko Revyn och andra skvallerblaskor där de så vackert talade om för mig att jag skulle dricka Lightcola och äta Lightyoughurt för att bli smal och lycklig. I modebloggar a la Elin Kling får vi dagligen läsa om hur den och den springer ner på NK och dricker ne liten Pepsi Max eller bla bla...

"ooops jag skippade lunchen tihi tihi men för att orka med mitt faboulösa jobb hela natten så hinkar jag lightcola... fnitter pitter"

bullshit!!!!!

Där är vi inne på det där med obalans igen. Vi är djur från början. Männsikodjur. Om en katt blir sugen på mat så tuggar den inte tuggummi istället för att det står i Kitkatbladet att den blir snyggare då. ungeför så är vi människor skpata från början också. men som vi lever idag så pumpas vi fulla med skit från morgon till kväll att vi ska äta dittan och dattan men inte för mycket av klittan och helst ingenting av blattan men när det är reklampaus på tevefyra ska vi helst äta cartedor glass var tjugonde minut under tre timmar. inte konstigt att vi blir brainwashed!

men om light var dert ja...tänk bara på ni som hetsbantar på lightcola...hur dricker ni en lightcola? de flesta köper två liter och häller rakt ner i strupen för att dämpa hungern i magen med artificiellt skit och tror att de mår bättre av det. det som händer med kroppen då är att den blir jävligt chockskadad orörlig och trött av att plötsligt tankas full med två liter av något som smakar sött men inte innehåller energi.. den kan använda skiten till noll så man blir oftast paralyserad och sittandes eller liggandes på soffan. dricker man en vanlig cola däremot...inte fan lyckas man hälla i sig två liter på en kvart? man dricker några klunkar blir lite sockerhög och orkar röra på sig lite grand iallfall. samma sak med lightmat. folk som bantar på lightmat tror plötsligt att det är okej att trycka i sig en liter youghurt bara för att det står light på den. till vilken jävla nytta? vad ska ni med två liter youghurt till i magen? må illa? bli övermätta? ännu en gång ligga i amöbakoma på soffan? light är inget bränsle det är en powerkiller som gör er trötta slöa och dessutom supersugna på nåt riktigt socker snart ändå iochmed att kroppen blir våldtagen med konstig låtsasenergi men inte får något bränsle samtidigt som den fylls på med massa volym låtsasmat och drabbas såklart av blodsockrfall. så då kompanerar den genom att crava massa skit som ni inte ens var sugna på i början...allt ni ville ha var en jävla cola men genom att missunna er det ni vill ha från början har ni pajjat hela systemet.

jag känner folk som är pinnsmala och lever på chips och läsk. riktiga chips och riktig läsk dock. för det innehåller massa energi och enrgi blir man pigg och rörlig av. ät enbart tvåhundra gram chis om dagen och drick en 33 cl cola till och du lever praktiskt taget på gränsen till en svältdiet

drick en liter lightyoughurt med en hög lightflingor ovanpå till frukost och du har i princip lyckats trycka i dig motsvarande två flottiga hamburgare i energimängd...

det är upp till var och en att göra som de vill

men anledningen till att det finns lightprodukter från början är inte för att vi konsumneter ska få det lättare för oss att äta nyttigt. nej de enda som tjänar på lightprodukter är tillverkarna och de som säljer skiten vidare. pissenkelt att framställa tiotusen gånger så koncentrerat som riktigt socker, billigt så in i helvete och ännu finns inga riktiga erkända forskningsrapporter gjorda på att det verkligen e skadligt.

som att sälja knark helt lagligt alltså.

jag blir galen om jag får i mig aspartam eller asulfam k. min mage svullnar upp till size xxl, jag svettas darrar och får ångest, sen blir jag skitsugen på crap och no matter hur mycket jag än äter så kan jag inte fylla det där uppblåsta äckliga lighthålet i magen...ITS POISON I PROMISE YOU!

och nej jag kan inte hänvisa till forskningsresultat hit eller dit bara mina egna uppleveleser av skiten och alla andra jag fått att sluta...jag har en hel armé med antilightare bakom mig och alla har upplevt samma sak. det var skönt att sluta och de mår tusen gånger bättre nu.

så jag avlsutar med att ännu en gång säga

"dont drink diet coke, its for fat people..."under sex månader i restaurangbranschen så har inte en endaste smalis köpt en lighcola av mig...däremot var 100 procent av lightclientelet tjockisar!

summan av kardemumman är alltså

JA DU BLIR FET AV LIGHTLÄSK!

det är lättare att skrämmas med att säga så än att hota med hjärncanser och tuppjuck för det lyssnar ändå ingen på nuförtiden...men jag tror på det stenhårt. först blir du fet, sen blir du dum i huvudet sen får du hjärncanser och sen dör du...

så nej jag vill inte att mina kompisar ska dö så jag antilighthetskampanjar er allihop nu!

det e så jävla enklet ge bara fan i att äta dricka skiten!

(obs om ni gillar inlägget länka hit och pinga nyligen så syns ni uppe i headern)

Kommentarer
Postat av: Majs

Fy fan vilket bra inlägg rent utsagt.

Postat av: Caroline

Brilliant!

2008-01-16 @ 21:06:58
Postat av: Mad's

Förr käkade/drack jag ofta light-grejs, med vetskap om typ allt du skrev, men i vikt-syft.

Dock! Det som skrämde mig att sluta var den läskiga frågan i; vart tar "sockret" vägen?

Socker som är socker -> blir energi -> jag går runt lite -> sockret att uppanvänt till bränsle.[alternativt: Jag gå inte runt lite - det förvandlas till fett på min rumpa]

Det är jag med på

Socker som inte är socker - blir inte så värst mycket energi - ?

Qué?

Och hela naturens lag om att ingenting någonsin försvinner, bara byter form, klingar i mitt huvud och jag undrar VART SATTE DET SIG OCH I VILKEN FORM DÅ?!

Skrämmer skiten ur mig.... :/

2008-01-16 @ 21:41:37
Postat av: Mats

Se där, du åstadkom något vettigt idag också!

2008-01-16 @ 21:51:16
URL: http://matspalats.blogg.se
Postat av: kari

og her sitter jeg og har drukket tre cuba libre på coke zero... hahaha! men jeg vet, du har så utrolig rett og jeg husker alle gangene man stod bak noen i køen som bestilte XXL meny på mcdonalds med ekstra stor cola light. hurray. håper de våkner opp bakis og spyr halvtygde pommes frites med koagulerte søtningsstoffer.

2008-01-16 @ 22:07:22
Postat av: Anonym

hej...wow..vilken jävla blogg,jag försvann bort i en anna värld...kan denna blogg vara lösningen på mitt problem...har jag äntligen hittat det jag söker?

nu har det satts griller i denna 22 åriga tjejs huvud..

Jag blev glad och lugn för en stund.skön och digg läsning!

Nea

2008-01-16 @ 23:12:49
Postat av: Sami

Visst, stämmer bra det att light-produkter (speciellt läsk och så kallade söta produkter) skapar ett sug i kroppen efter mer socker, i och med att kroppen tror att det får socker men egentligen inte får det.

Problemet är dock också ett annat: Raffinerat socker. Raffinerat socker finns i det mesta nuförtiden, stoppas i bröd, yogurt, saft, osv. utan att det egentligen behövs. Raffinerat socker fanns inte för några hundra år sen överhuvudtaget, och är något helt okänt för människan för ett par tusen år sen, så att stoppa i sig massa produkter med socker bara för att undvika light-produkter gör minst lika mycket skada på kroppen, om inte mer.

Gällande aspertan och suckralos eller andra falska sockerarter (som jag kallar dem) så finns det ingen forskning som tyder på att det är skadligt, men det skrev du själv också. What the fuck? Vi röker, snusar, dricker alkohol, saker vi vet är skadligt för oss, ändå gör vi det.

Kan man dricka/äta light-produkter under någon form av kontroll, och inte äta tio chokladkakor för att man druckit light-läsk, så är light-produkter bra för de som har högt kalorivärde, höga blodfetter, eller liknande problem. Produkter som inte egentligen behöver socker har inte socker i sig. Visst, istället för att dricka cola light så skulle man likaväl dricka vatten isf. Istället för att ha lättmargarin på mackan kan man ha ingenting.

Är ett bröd utan raffinerat socker en light-produkt? Bara för att man väljer bort en produkt med socker mot en med påhittat socker behöver inte betyda automagiskt att det är dåligt för en.

Sen har vi det här med gener. Folk påverkas olika. Att det finns smala som kan äta chips, hamburgare, pommes, pizza varje dag utan att gå upp i vikt, är inget nytt. Jag har flera vänner som äter som hästar, äter fruktansvärt ohälsosamt, men är spinkig som få.

Till slut: Visst, skönhetsidealen ställer till med mycket skit i samhället. Att se dessa undernärda spinkiga modeller är äckligt. Men att för en tjockis vilja gå ner i vikt och nyttja light-produkter i en diet, eller i sin ordinarie dagliga kost för att hålla koll på kalorierna för att leva ett hälsosammare liv för att man ha problem med vikten, så tycker jag inte att det är något fel. Det är min åsikt. Men du har rätt i att man måste vara försiktig: Ett glas cola istället för en flaska cola light och godis, choklad, bakelser på det är knappast bättre. Då får man i sig det där raffinerade sockret ändå. Men en glas cola gentemot ett glas light cola; då tvista de lärde för då behöver inte light colan vara värre. Då är det istället det där sockret som kroppen inte behöver.

Enklast är det att undvika allt med socker och låtsassocker i. Men det är mycket man ska börja undvika då för att det är skadligt för en isf. Då kan man börja med alkoholen och nikotinet först...

2008-01-16 @ 23:48:32
Postat av: Ruby

Jävligt bra inlägg och det stämmer!
Vad händer med mig nu?, jag tycker vanlig cola smakar rövapa men tycker om den bittra beska cola light smaken...shit alltså, men I´ll stick to mineral vatten!
Bojkotta allt som inte behövs, allt artificiellt. Ät bara sådant som gör ditt bajs komposterbart!

2008-01-17 @ 00:53:59
Postat av: Linn

Fan, vad bra skrivet - rent ut sagt! Jag köpte mig en halv liter Cola Light idag som jag tänkte ha som lite "extra bränsle" nu i natt. "Det funkade ju förr", tänkte jag och mindes tiden då jag levde på enbart Coca Cola Light och cigaretter, typ. Men, vad hände? Inte funkade det! Jag blev tok-darrig, började må illa, läsken smakade skit (allra helst på tom mage) och nu efteråt sitter jag här med min gravidmage ivägen för datorbordet. Nej, men typ.. Kunde inte läst ditt inlägg lägligare än nu! Tack! Det fanns en anledning till att jag slutade med skiten. Faktiskt. Och nu blev jag påmind.

2008-01-17 @ 02:00:47
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Stella

bra skrivet ronnie! fortsätt frälsningståget så männskligheten kan rädda sig själva från aspartamträsket innan det är för sent!! Att sluta med fejksocker är bland det bästa jag gjort typ.//numera abdikerad Queen of the cola light-missbrukare

2008-01-17 @ 02:18:32
URL: http://stellastardust.blogg.se
Postat av: ronnie

mads: du har precis fattat min skräckpoäng....var tar lightsockret vägen om det inte kan användas??? socker är ju faktiskt bräsnle om man vill, sen om man sitter på rumpan och inte rör sig så blir det till fett det e ju ingen ny vetenskap direkt.

2008-01-17 @ 09:31:38
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: ronnie

Kari: det är aldrig försent att sluta =D

2008-01-17 @ 09:32:26
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: ronnie

Sami: jag håller inte med dig, som jag skrev så är socker bränsle oavsett hur onyttigt det är så är det en råvara producerad naturligt av naturen. även om det är raffinerat. problemet är oftast bara att vi äter för STORA mängder av det men det finns inget farligt i att äta små begränsade mängder socker. det är ren energi rakt ut i blodet och deeutom är mitt motto att ingen mat som är naturlig är farlig, det är mängderna som gör att vi går upp i vikt.

och neeeeeeeej lightprodukter är aldrig bra. riktig mat är alltid bättre. riktig mat i kontrollerade små mängder. det är just det där ersätts och spara tänket som jag opponerar mig så starkt emot...varför ska vi proppa oss fulla med mer än vi behöver istället för att äta av riktig och naturlig mat i lagom mängd

med lightprodukter menar jag produkter där man tillsatt aspartam eller asulfam k för smakhöjande effekt och det är absolut inte samma sak som en produkt utan socker bara...jag har inget emot mindre sötade varor men i 99 fall av hundra så är det tillsatt sötningsmeled i de produkterna

jag tror inte på snacket om gener heller. det spelar mycket liten roll vad man har för gener om man är smal eller tjock. äter man för många kalorier på en dag utan att göra av med dem går man upp i vikt...äter man för få går man ner. det är fysik rakt igenom och handlar inte om ämnesomsättning eller genitik. däremot är alla smala personer jag känner väldigt aktiva rörliga och fysiska. sen så kan man som jag sa faktiskt vräka i sig chips och cola om man vill så länge man äter färre kalorier än det man gör av med på en dag

OCH JO lightcolan är värre än den vanliga colan det är ju för 17 det hela inlägget går ut på. och vatten behöver inte vara bättre om manär i behov av enrergi.

angående argumentet light och socker verses nikotin och alkohol...det tar jag också upp om du läser noga...har du sett några varningstexter på lightprodukter? alla vet att alkohol och tobak är dåligt och vi är medvetna om att om vi använder för mycket av sånna produkter är det hälsovådligt så sen är det upp till var och en att bruka det ändå men inte en kotte kan svara på om hur farligt det är att på daglig basis stoppa i sig sötningsmedel...och det finns många som bokstavligen trycker sig själva fulla med skiten i määäängder.

sist av allt jag hoppas du också ville sluta för som jag skrev jag älskar alla mina vänner och jag vill inte att de ska må skit och bli dumma i huvudet på grund av storföretagens pengahungriga vinstsyfte på vår hälsas bekostnad.

alla ni andra: just quit, prova, hur svårt kan det va och jag lovar att efter en månads detox...drick en lightläsk och ni kommer börja grina för att det är så läskigt att se vad som händer...

2008-01-17 @ 09:40:00
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Sami

Bara en kort kommentar: Det har bevisats att gener spelar in i om man blir tjock eller inte. Det finns forskningsunderlag för det, till skillnad från följderna av att få i sig låtsassocker. Man har bland annat i råttor (ps. jag är emot djurförsök. ds.) identiferat en gen som, när den blir aktiverad, gör att råttorna blir feta. Självklart motverkar en hälsosam diet effekterna av att gå upp i vikt, men skillnaderna kan vara extremt stora från individ till individ. Att tro alla människor fungerar fysiskt likadant när det kommer till näringsintag är fel.

2008-01-17 @ 10:36:14
Postat av: Sami

En länk: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article423426.ab

2008-01-17 @ 10:38:33
Postat av: Pejtröö

Jag håller fullständigt med om att lightläsk är skit, (har aldrig druckit det) men jag skulle vilja gå ett steg längre och säga att ALL läsk är skit på alla sätt o vis. Jag tror man skadar sin stackars kropp hur mkt som helst. Höga sockerintag (all sorts socker) göder tex candida(en svamp som utsöndrar ämnen som långsamt förgiftar kroppen inifrån) som kan ge en exem och andra problem utöver all annan skit läsk innehåller och man vill inte ens tänka på vad det gör med kroppen.

Egentligen skulel jag vilja skriva mer om hur folk misshandlar sina kroppar med skit"föda" (många gånger utan att veta om det och, som du skriver, i bantningssyften), men det fixar du för det mesta så det räcker nog ;)

2008-01-17 @ 11:02:08
URL: http://www.petrahastman.se
Postat av: ronnie

alla har olika förutsättningar sure...men om du har en kilometer att gå till bussen varje dag så är det också en helt annan förutsättning för hur du kommer att de ut i förhållande till din polare som får skjuts till skolan varje dag, var ska man dra gränsen i så fall?

jag skiter fullständigt i vad mina gener säger eller vad jag har för anlag...oavsett vad så får jag väl anpassa mina individuella gener och anlag efter en kost som passar mig då...jag tycker inte att det är okej att göra som många
och "skylla sin övervikt på dåliga anlag, stor benstomme och gener" i så fall vill jag skylla min dåliga boendesituation på min mamma...nej forskning whatsoever men i det sotra hela har alla ansvar för sig själva ändå och vad spelar det för roll om man vet varför något fungerar i kroppen på ett visst sätt i relation till labbråttor om man ändå inte gör något åt saken...

2008-01-17 @ 11:18:44
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: ronnie

pejtrööö: Shoot!!!!! dela med dig för 17!!!!

2008-01-17 @ 11:20:25
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: ronnie

Stella: inget ont menat någonstans men jag tycker faktiskt att det är jättejobbigt att du läser min blogg...fokusera på dig själv, skärp till dig och bli bra på riktigt först och sluta rejda andra bloggar på försök till självhjälp. det enda som jag tror funkar för dig är att lyssna på dina behandlare. du blir bara förvirrad annars det har du ju sagt själv.

sist av allt!

KÄRLEK VAR STARK BLI BÄTTRE!

2008-01-17 @ 11:32:05
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Pejtröö

hehe men då vet du ju att det skulle handla om hur dåligt KÖTT är för oss (framförallt i de mängder folk trycker i sig) och även andra animaliska produkter.

2008-01-17 @ 12:14:49
URL: http://www.petrahastman.se
Postat av: ronnie

petra absolut! helt klart kött i stora mängder är helt klart inte sunt speciellt den röda varianten. men jag står fast vid att fisk och fågel och skaldjur är bra att käka för många speciellt mig av helt egocentriska skäl för att det är proteinrikt lättsmält och innehåller bra fettsyror och näring i allmänhet. i djurrättskampanjen är jag ingen aktivist men klart som korvspad att kött ska konsumeras med måtta och det är något vi är långt ifrån idag...

2008-01-17 @ 12:53:42
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Camilla

Klockrent inlägg!! Så rätt!!
Är nyfiken om du såg dokumentären på Tv3 igår, vad tyckte du om den!!
Fortsätt med din grymt bra blogg!! :)

2008-01-17 @ 13:45:06
URL: http://camillini.blogg.se/
Postat av: ronnie

attans har ju inte trean hemma hos mammsen tyvärr där jag befinner mig nu men snart...

hm hade velat se den var den bra???

2008-01-17 @ 14:29:31
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Ellebelle

Bra skrivet min lejon-hjältinna. Jag håller med dig, hur skulle jag inte kunna göra det =)

Hoppas vi kan ses imorn!

PUSS

2008-01-17 @ 17:03:36
Postat av: Camilla

Det var värdelöst dålig och jag hoppas inte den triggade igång alltför många!! Så du missade inget,..

2008-01-17 @ 20:52:07
URL: http://camillini.blogg.se/
Postat av: Stella

ronnie: okej jag har ju just börjat läsa igen, men förmodligen har du rätt.. och jag vet det någonstans själv oxå. no more..

men annars massa kramar o saknad i verkligheten. bye bye i bloggvärlden.

2008-01-18 @ 00:35:51
URL: http://stellastardust.blogg.se
Postat av: ronnie

stella: bra då e det en deal!

2008-01-18 @ 16:56:51
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: SKINHEAD BARBIEDOLL

Håller inte med dig om att generna inte spelar in. Det tror jag absolut att dom gör. Då jag hetsåt i en.. ja nu minns jag inte hur länge jag höll på egentligen som värst men längre tid än ett år åtmsintone, då blev det enorma lass skräpmat flera gånger i veckan & jag var verkligen inte aktiv. Satt mest hemma med min ångest. Gick heller inte upp i vikt mer än kanske 1-2 kilon. Det hade nog med min höga förbränning att göra, ärvd av morsan.

2008-01-20 @ 22:10:14
URL: http://SKiNHEaDBArBiEdOLL.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback