Vad är det för fel på mig?

Jag brukar vara rätt duktig på att analysera mitt eget beteende men det är en sak jag inte lyckats luska ut hittills. Jag har stängt av stureplansmorden Ricardohistorien

jag kräks av att läsa om det jag byter till cirkus kiev på p3 så fort det är hel timma i radion på jobbet och det basuneras ut nya updates om domen och rättegången und so weiter....

varför?

är det för att jag inte klarar av att ta till mig vräk-journalistisk och söndertjatatde skandalhysteriska nyheter om något som är så fruktansvärt?

är jag iskall och bryr mig inte ett skit?

är det för att det kanske inte ens är en nyhet utan bara något vi blåst upp för att det sker på stureplan och offret är en ung kille så vi "borde" känna mer medlidande för att det ligger närmare oss än svältdöd i afrika och krigsdrabbade länder och massvåldtäckter av hela byar?

jag har ingen aning faktiskt

jag fortsätter ignorera för min hjärna klarar inte av att bestämma sig för vad den tycker om "fallet ricardo"

jag frågar er istället helt seriöst för att få en obkjektiv bild av något jag inte kan bilda mig en uppfattning om!

varför är pådraget så stort kring fallet ricardo? helt ärligt? bryr ni er med hjärtat någon av er? jag gör det inte...

Kommentarer
Postat av: Caroline

För att han och hans familj har kontakter och känner "kändisar", då är det intressant för tidningar att skriva om.

Det som hände var ett "vanligt" ungdomsbråk på en föräldrarfri fest. Detta bråk fick den oturliga utgången av att killen dog.

Men jag har varit på många fester när jag var liten med många bråk, ofta med kniv och ibland med vapen. Och det var rått och fruktansvärt och blodigt. En majoritet av gångerna vägrade de skadade att blanda in polis. Kände man ngn som sydde ihop en så var det bra med det.
Men det skriver tidningarna inte om.

Troligen beror det på att till de sjuksängarna eller begravningarna så kom inte kända sångerskor eller politiker utalade sig inte på demonstrationer om brottet. Inte heller hölls begravningar med mera i fina centrala stora kyrkor.

Vill du ha mer?

Sen får ju inte vanliga vardagshjältar som startar upp organisationer mot ungdomsvåld som NFG eller Lugna Gatan stora häftiga priser på världsgalor på en av de största tv-kanalerna i världen.
De föredetta värstingar som har tagit sig ur missbruk och startar ideela föreningar för andra ungdommar i utsatta bostadsområden får knappt pengar från kommunen till sina internet caféer, billiardbord, inspelnings studios, boxningsringar och filmdukar som man skaffar i hyrda lokaler för att försöka få bort ungdommar från gatorna och få dem intresserade av andra saker än den kick man får av att slåss eller begå brott.

Varför?
För att "Svensson" vill inte läsa om trasiga ungdomar i områden med stor arbetslöshet och allmän despair. "Svensson" vill hellre läsa om kändisar som gråter om meningslöst våld mot en fin pojke de kände.

Det är äckligt!
Jag är förbannad!
Och jag gör som du och undviker allt om detta fall om jag kan för jag blir för deppad av allt...

2007-12-01 @ 13:42:27
Postat av: ronnie

tack för ditt svar caroline, du satte orden i mun på mig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback